Ocean termisk energi konvertering (OTEC) blev udtænkt af af den franske ingeniør Jacques D’Arsonval i 1881. Men på tidspunktet dette skrives den naturlige energi laboratorium Hawaii er hjemsted for den eneste drift eksperimentelle OTEC plante på jordens overflade. OTEC er en potentiel alternativ energikilde, som skal finansieres og udforsket meget mere, end det i øjeblikket er. Den store hurdle at komme over med OTEC gennemførelse på en bred og praktisk nyttig plan koster. Det er svært at få omkostningerne ned til et rimeligt niveau på grund af de processer, der i øjeblikket anvendes til at drive OTEC. Ocean termisk energi ville være meget ren forbrænding og ikke tilføje forurenende stoffer i luften. Men, som det i øjeblikket skulle sættes op med vores nuværende teknologier, OTEC planter ville have evne til at forstyrre og måske ødelægge det lokale miljø.

Der er tre slags OTEC.

“Lukket cyklus OTEC” bruger en lavtkogende punkt væske som eksempelvis propan til at fungere som en mellemliggende væske. OTEC plante pumper den varme havvand ind reaktionskammeret og koger den mellemliggende væske. Dette resulterer i den mellemliggende væske vapor skubbe turbine af motoren, som dermed genererer elektricitet. Damp er derefter køles ned ved at sætte i koldt havvand.

“Åbne cyklus OTEC” er ikke at anderledes fra lukkede cykling, undtagen i det åbne kredsløb der er ingen mellemliggende væske. Havvand, selv er føreren af turbinemotor i denne OTEC format. Varmt havvand findes på overfladen af havet er forvandlet til en lavtryks dampe under tvang af et vakuum. Lavtryks vapor er udgivet i et fokus område, og det har magt til at drive møllen. For at køle ned damp og oprette afsaltet vand til konsum, er den dybere ocean kolde vand tilføjes damp efter det har genereret nok elektricitet.

“Hybrid cyklus OTEC” er virkelig bare en teori for tiden. Det har til formål at beskrive den måde, vi kunne gøre maksimal brug af den termiske energi af ocean’s farvande. Der er faktisk to sub teorier til teorien om Hybrid cykel. For det første indebærer anvendelse af en lukket cykling til at generere elektricitet. Denne elektricitet er igen bruges til at oprette vakuum miljø nødvendige for åben cykling. Det andet element er integrationen af to åbne cyclings sådan, at to gange mængden af afsaltet drikkevand vand er lavet, med bare én åben cyklus.

Ud over bliver brugt til at producere elektricitet, kan en lukket cyklus OTEC plante udnyttes til behandling af kemikalier. OTEC planter, både åbne cykling og lukke cykling former, er også i stand til at blive udnyttet til at pumpe op kolde dybe havvand, som derefter kan bruges til køling og luftkonditionering. Desuden, i moderation periode Hvornår havvand er omkring anlægget, de lukkede er kan bruges til havbrug og akvakultur projekter såsom fiskeopdræt. Der er klart helt en vifte af produkter og tjenester, som vi kan drage af dette alternativ energikilde.