Du ser TV en aften scanning gennem genudsendelser tænker det er patetisk, hvor lidt der er at se længere, når en fantastisk filmtrailer kommer. Det er alt du elsker – de rigtige skuespillere, vid, action- og dit hjerte slår lidt hurtigere i forventning – hvis bare du kunne se det lige nu!

Nå, har filmindustrien hørt dig. Sammen med hastigheden på internettet, er forbrugerne nu kommet til en ny fase af efterspørgslen. Det plejede at være, at vi ville have alting straks – nu vi forventer det.

Dette er ikke slags ting, der går ubemærket af industrier, der appellerer til offentlige modtagelse. Og nu er det blevet annonceret, at vi ikke kan være langt væk fra blot gå over til vores computer og downloade de nyeste udgivelser.

Under et møde i Cannes Film Festival, kulturministrene fra hele Europa, var repræsentanter for film og internetudbydere blandt dem, der mødtes for at diskutere de mulige politikker skulle distribuere film online.

BBC news rapporter EU media kommissær Viviane Reding som angivelse: “I Europa, som i andre kontinenter, mulighederne for mennesker til at nyde film online er sat til at stige voldsomt over de næste par år”.

Naturligvis er der stadig mange spørgsmål skal løses før film er let tilgængelige for offentligheden online. Piratkopiering og bredbåndskapacitet er stadig drages i tvivl.

Piratkopiering blev det fremtrædende spørgsmål når musikfiler ulovligt blev deles over internettet. Mens Musikindustrien kæmpede mod sådanne tjenester som Napster, de er stadig langt fra at inddrive deres marked indtægter og filmindustrien er ikke ivrig efter at slutte sig til dem.

Det kan ikke være drøftet er at der er et marked, og ingen industri kan lide at omgå, på grund af mulige problemer.

Lige nu europæiske bredbånd kan ikke op til opgave at hente sådanne store filer men har planer om at fortsætte med distributionen snart.

I USA har der allerede været film distribution med de uundgåelige retssager mod enkeltpersoner letter uautoriseret downloads.

Selv om kampen mod piratkopiering tages meget alvorligt af industrien, er det stadig forældre der er på forkant med det forbillede og instruere børn om de etiske aspekter af downloader sådant materiale. Ansvaret er lært.

Under alle omstændigheder, skal næste gang du ser en stor film annonceres og er du handy til internettet, måske du bo i, undgå linjer og trafikken og tjek det ud online!